A candida diéta alatt fogyasztható cukor: a stevia

Ha valaha kóstoltál már steviát, akkor tisztában vagy vele, hogy milyen erőteljesen édes ízzel rendelkezik. És erről az édes ízről nem kell lemondanod akkor sem, ha a Candida albicans nevű gombatörzs elszaporodott a szervezetedben és az orvos által előírt diéta megtiltja a cukor fogyasztást. Nem kell nyugtalankodnod: a stevia segítségével nem kell nélkülöznöd az édes ízt a diéta során.

stevia

Ennek nagyon egyszerű az oka. a finomított cukor egy diszacharid, mely egy glükózból és egy fruktózból épül fel és mindkét részében található kettős kötés. A kettős kötést pedig könnyen fel tudják bontani a különböző baktériumok és gombák, így a Candida is. Felbontja a cukrot, felfalja azt és savakat képez. Ez a folyamat pedig a Candida gomba elszaporodásához és a szervezet elsavasodásához vezet. De más a helyzet a steviával: a stevia mindössze 5 szénatomot tartalmaz, melyek között nem találhat egyetlen kettős kötés sem, így szerkezete sokkal stabilabb, mint a szacharózé. Tehát ha stabil a szerkezete, akkor a gombák és a baktériumok számára nem jelent táplálékot, ha pedig nem jutnak táplálékhoz, akkor nem is tudnak túlszaporodni, így kárt sem tudnak okozni. Ezért jelent kiváló megoldást azon Candida-betegek számára, akik nem akarnak lemondani az édes ízekről.

De nemcsak nekik nyújt hatalmas segítséget ez a cukor. Ezt az anyagot paraguayban és Brazíliában már évszázadok óta gyógynövényként tisztelik az ott élő őslakosok, aki sebgyógyításra és ízfokozásra használják. A stevia azonban nemcsak ezekre a dolgokra jó, hanem kiválóan beilleszthető egy fogyókúrába is, hiszen kalóriatartalma nulla, vagyis egyáltalán nem hizlal. A steviának a glikémiás indexe is nulla, így nem emeli meg a vércukorszintet és lassú felszívódásának köszönhetően erősíti a jóllakottság-érzést és csökkenti a cukor utánni vágyat, vagyis a cukorbetegek számára is kiváló. Ezenkívül erősíti a hasnyálmirigy működését, normalizálja a vérnyomást is.
 

Candidás étrend termékei

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!